Zoeken
  • Sandra

Relax, nothing is under control!

Bijgewerkt: 19 apr 2020
De impact van het coronavirus is een beproeving voor elk van ons, elk op onze eigen manier. Misschien kan je reis, huwelijk, feestje niet doorgaan of verlies je inkomen door allerlei geannuleerde evenementen. Als je zorgverlener bent, moet je dan weer veel harder werken.


Allemaal lastige situaties die ons ego heel makkelijk uitlokken. We houden niet van de confrontatie met het feit dat we maar heel weinig onder controle hebben. 'Overgave' is nu niet langer alleen een spirituele leuze. Nu is het ideale moment voor ons allemaal om de leuze in de praktijk om te zetten. Het is cruciaal dat we een onderscheid maken tussen wat we niet in de hand hebben en onze reactie op wat ons overkomt, want dat kunnen we wel sturen.Opgepast dus voor ons spiritueel ego dat overgave soms vertaalt in gelatenheid. Alsof we alleen maar een speelbal zijn van het Goddelijke en totaal geen impact hebben. Er is nog altijd 'vrije wil' naast karma. Zo hoor ik soms mensen uitspraken doen als: "Er was een obstakel dus het zal niet voor mij bedoeld zijn." Maar wat als ze hierboven nu eens willen testen hoe gemotiveerd jij bent en willen zien of je dat obstakel kan trotseren?


Anderen gaan dan weer te veel in weerstand, trachten toch een achterpoortje te vinden om opnieuw controle te krijgen op de situatie (ook al is het maar de illusie van controle). Of ze gaan strijden voor middelen en vergeten dat we allen één zijn. Nu is een periode om de verbondenheid te doorleven. Gedrag als hamsteren of sociale bijeenkomsten beleggen getuigt van weinig gemeenschapszin en overgave aan wat is op dit moment.


Hoe weten we dat we op een constructieve manier in overgave gaan? Dat we weerstand loslaten zonder in gelatenheid te vervallen? Enkel wanneer we luisteren naar onze intuïtie in het moment is het verschil zo klaar als een klontje en weten we wat ons juiste pad is.

Het echte spiritueel werk bestaat uit dagelijks oefenen in aanwezig zijn en ons ego zoveel mogelijk overstijgen. Dan pas kunnen we meer en meer leven volgens onze intuïtie.

Aanwezig zijn veronderstelt veel meer dan je denkt. Het is veel meer dan fysiek in de ruimte zijn. Het is ten volle leven. Bewust leven vergt oefening.


Neem het beeld van jezelf met je voeten in een rivier. Ten volle leven betekent dat je het water laat stromen waar het stroomt. Het wordt af en toe te koud maar je weet dat er terug perioden komen dat het water warmer is. Je weet dat het water steeds ander water is. Niets blijft hetzelfde. Of zoals de Griek Heraclitus zei; 'Panta Rhei, ouden menen' of vertaald: Alles stroomt en niets blijft.


De uitnodiging in deze boeiende tijden van verhoging van ons collectief bewustzijn, is om het water te laten stromen en elk moment bewust te doorleven want geen enkel moment komt terug. Dat is ten volle leven. Als je helemaal in het hier en nu kan landen, krijg je toegang tot je intuïtie. Je voelt helder, je denkt helder en je neemt de juiste actie op het juiste moment.Als het coronavirus jou in een lastig parket brengt, herinner jezelf er dan aan dat alles passeert, ook dit. Adem en maak zoveel mogelijk contact met je intuïtie. Wat is het juiste voor jou om te doen? Wat dien jij toe te laten in je hart? Wat dien jij in te zien?


Corona herinnert ons aan nederigheid en onze plaats in het universum. Het virus en alles wat erop volgt, corrigeert een aantal uit de hand gelopen situaties in onze consumptiemaatschappij. Het doet me soms denken aan de val van het Romeinse Rijk. Zij dachten destijds ook dat dit onmogelijk was. Het Romeinse Rijk zou nooit vergaan. En toch wijst de geschiedenis het tegendeel. Hoogmoed komt voor de val.


Het universum stuurt jou een uitnodiging om terug te keren naar de Essentie, naar jouw essentie en het contact met het Goddelijke in jezelf. Want hoe nederig je ook bent, jij hebt hier wel een unieke missie die jij alleen kan volbrengen. Wat heb jij hier te doen?


35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven