Zoeken
  • Sandra

Individueel of collectief lichtwerken?

Bijgewerkt: 19 apr 2020Het spirituele werk begint voor de meeste lichtwerkers op individuele basis. Meestal hebben ze een coach of spirituele mentor die hen ontwaakt waardoor een nieuwe wereld opent. Individueel werk is ook noodzakelijk. Het is immers een uiterst persoonlijk proces dat voor elk van ons op een unieke manier verloopt. Belangrijk is evenwel dat je een coach of mentor vindt die je stimuleert om je eigen guru te worden, te ontdekken hoe jij zelf je eigen intuïtie kan volgen. Blindelings een guru volgen kan gevaarlijk zijn en ons net van ons pad afbrengen. Het is dan niet zo verwonderlijk dat sommige lichtwerkers bang zijn om beïnvloed te worden door 'foute' guru's of met een beperkende overtuiging leven dat ze het alleen moeten doen. Meestal hebben we ook voorbije levens gehad waarbij we misleid zijn en op het slechte pad belandden waardoor we nu nog meer op onze hoede zijn.


De opvatting dat we ons spiritueel werk enkel met individueel werk aankunnen, gaat in tegen mijn persoonlijke visie op spiritualiteit. Een belangrijk kernbegrip is immers voor mij dat we allemaal verbonden zijn en hier ook net zijn om er samen iets van te maken. We beïnvloeden elkaar onvermijdelijk op energetische wijze (cfk.kwantumfysica) dus waarom die eigenschap niet ten goede inzetten?


Er schuilt ook nederigheid In het besef dat we het niet alleen kunnen. Nederigheid is ook geboden over het feit dat we veel meer zaken niet weten dan wel. Onze kennis is zo beperkt en we nemen uiterst selectief waar via onze zintuigen. Het samen op exploratie gaan, geeft dan ook bijkomende informatie doordat elk individu nieuwe inzichten inbrengt. Samen weten we net iets meer.


Collectief werk en individueel spiritueel werk zijn als jin en jang.

Wanneer we deel uitmaken van een spirituele groep, gebeurt er iets magisch. Het is een thuiskomen op een heel bijzondere manier. Doordat je niet enkel op egovlak persoonlijke zaken deelt maar ook energetisch in een diepe verbondenheid gaat door healing circles bijvoorbeeld, groeit een geborgenheid en wederzijdse aanvaarding die ik nog nooit heb meegemaakt in andere groepen. Door de ondersteuning van de groep komt een bijzonder sterk helende kracht vrij. Zoveel helende energie kan geen enkele coach of spirituele mentor alleen genereren. Er komt een moment dat je een groep nodig hebt om verder te evolueren.


Je kan collectief veel meer negativiteit transformeren dan individueel. ‘Samen sterk’ gaat hier echt wel op als slogan. Het geheel is meer dan de som van de delen. De wereld op een hogere trillingsfrequentie en bewustzijnsniveau brengen kan alleen als we de negativiteit samen transformeren door onvoorwaardelijke liefde, focus en bewuste intentie. Niet alleen individuele karmische contracten worden opnieuw onderhandeld maar ook het collectief karma van je geboorteland zal deels verwerkt worden aangezien je dat ook een stuk meedraagt. Het werk dat je doet in een spirituele groep straalt uit naar iedereen in je biologische familie, je zielenfamilie en naar de plaats waar je in groep werkt.


Wil je ook graag deel uitmaken van een spirituele groep? Tot 31 januari 2020 geldt een early bird prijs voor de 'Reis naar de Ziel'. Indien je op dit moment liever individueel aan de slag gaat, kan dat ook via Soul Coaching.

49 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven