Zoeken
  • Sandra

Corona als karmisch kroonstuk

Welke spirituele les zit er op dit moment voor jou in de snelkookpan?
“Karma is a bitch!” zegggen we wel eens lachend. Kan grappig zijn als het om kleine zaken gaat. Wanneer je bijvoorbeeld lacht wanneer iemand tegen de deur loopt en jij vijf minuten later tegen het bed. Maar door karma werken kan ook intens en vermoeiend zijn, zwaar voor ons ego. Daarboven merk ik dat deze bijzondere tijd een invloed heeft op de manier waarop we karma verwerken.

Ik voel al wekenlang een verhoging van de vibratie. Er wordt heel veel donkere energie gereinigd. Dit is een heel helend proces voor ons als mensen maar ook voor de aarde. Het is een tijd van opkuisen. Niet alleen energetisch, ook karmisch. Om de vibratie te verhogen op individueel vlak, dienen we door karma te werken.

Meerdere mensen in mijn cirkel die zich focussen op hun persoonlijk en spiritueel werk zijn door één of andere diepere crisis aan het werken. Oude processen worden afgerond met een karmisch kroonstuk. Ze hebben hierboven zin voor humor/ironie, wetende dat corona kroon betekent.


Het is vaak intens, gecondenseerd karma dat nu naar de oppervlakte komt. Alles wat voordien heel traag aan het garen was, gaat nu de snelkookpan in. Doordat het er nu energetisch bijzonder intens aan toegaat, is het een uitgelezen kans om versneld door zware karmische stukken te werken.


Deze corona kan een kroon op je spiritueel werk worden.

Voor alle duidelijkheid: ik bekijk karma niet enkel binnen dit leven. Het kan ook zijn dat we nu betalen voor iets wat we mispeuterden in een vorig leven. Dat maakt het ook moeilijk om te begrijpen waaraan we soms een tegenslag verdiend hebben. De linken tussen ons eigen gedrag vroeger in een vorig leven en wat ons nu overkomt, zijn zelden zichtbaar.

“Waarom overkomt mij dit?” is een vraag die we veel horen. Vanuit spiritueel standpunt geloof ik dat aan het einde van de rit al ons karma geneutraliseerd dient te zijn. We moeten dus positieve en negatieve zaken beleven anders komt de rekening nooit op nul. Dus ofwel overkomt jou iets lastig omdat je ziel deze ervaring wou in dit leven, ofwel omdat het 'pay back time' is. Vertrouw erop dat er een reden is, ook al kennen we deze niet.


Focussen op de oplossing is constructiever dan blijven hangen in de 'waarom'. Kijk vooral naar wat jij kan doen om deze uitdaging aan te gaan met zoveel mogelijk presence of bewustzijn.

In elk geval nodig ik jou uit om je karmische lessen nu ten volle aan te pakken en zeker niet weg te lopen. Het is een uitzonderlijke tijd voor spirituele groei. Laat deze kans niet liggen. Herinner jezelf eraan dat het onderdrukken van bepaald karma en dit ontvluchten enkel tijdelijk kan.


No escape from destiny!

Vroeg of laat moet je er toch door en dan adviseer ik jou het nu te doen als je korte pijn wil en versneld resultaat. Dat is mijn strategie meestal. Als het me echt te veel wordt, zeg ik tegen mezelf: "Er is maar één weg, en dat is 'erdoor', is het niet nu dan later. Dus waarom dan niet meteen doorpakken? Ik wil dit later niet terug op mijn bord krijgen."

In deze intense tijden is het belangrijk om extra mild te zijn en jezelf goed te verzorgen. En dan spreek ik niet alleen over handen wassen.


Ik geef jou wat ideeën ter inspiratie:


- Doe wat jou tot meestal tot rust brengt. Dat kan iets kleins zijn als een thee drinken zijn met het lentezonnetje op je gezicht.

- Let op dat je echt zoveel mogelijk in het hier-en-nu blijft. Dat maakt de situatie vaak veel draaglijker. Voel wat je nu voelt en maak het niet erger door negatieve gedachten over verleden of toekomst.

- Observeer je gedachten en emoties in plaats van ze 'te worden'. Het zijn gewoon gedachten en emoties, daarom geen waarheid. Het is je ego aan het werk.

- Neem een lang bad met kaarsjes, een rustig muziekje en voeg wat lavendelolie toe.

- Wandel op blote voeten in de tuin om goed te gronden. Emotie zonder aarding is veel zwaarder om door te werken.

- Mediteer. Mother Meera doet elke avond een livestream stiltemeditatie om 19u online.

- Schrijf neer wat je ervaart en lees je verhaal na een uur alsof je naar iemand anders zijn of haar verhaal luistert. Wat zou je jezelf aanraden?

- Kijk naar filmpjes van mensen die je energetisch optrekken, zoals Amma, Mother Meera, Ram Dass,…

- Vertraag en doe gewoon eens niets. Land volledig in het hier en nu.

- Focus op alles wat je liefhebt en dankbaar voor bent. Maak een lijst van alles, gaande van je eerste tas koffie ’s morgens tot het feit dat je ouders nog gezond zijn.

- Ga aan de slag met de gratis driedelige videoreeks over mentale weerbaarheid.


Als je hulp nodig hebt, ben ik ook altijd beschikbaar voor online sessies natuurlijk.


Hopelijk komen we hier snel door als herboren en klaar voor een volgend hoofdstuk.


Sandra
17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

www.matchatwork.be - Sandra@matchatwork.be - ringovenlaan 41 bus 1Niel